Natuurlijk wil je het beste voor je kind. Een leuke baan met een goed inkomen is daar een belangrijk onderdeel van. Is je zoon of dochter handig? Dan is misschien is de technische sector dan wat voor hem of haar. In deze sector zijn de komende jaren veel mensen nodig, groeien de salarissen en worden goed opgeleide vakmensen echt gewaardeerd. Maar welke opleiding in deze brede branche past bij jouw kind? Jij Maaakt Het is de vakopleiding voor machine operators. Weten wat een operator doet? We leggen het graag even uit.

 

Wat doet een operator?

Een machine operator is de Engelse term voor een machinebediende. Kortom: iemand die machines in een fabriek bedient. Maar dat klinkt een beetje ouderwets en zegt nog niet zoveel, maar het is belangrijk werk. Een operator kan eenvoudig werk doen of hele technische werkzaamheden: het is maar net om wat voor machines het gaat. In een houtzagerij staan andere machines dan in de vliegtuigindustrie. Daarnaast kunnen machines mechanisch of computergestuurd zijn. Als je kind kiest voor de opleiding Jij Maaakt Het, een opleiding bij het ROC Tilburg, komen ze in aanraking met geavanceerde machines. Daar leren ze veel in de praktijk: onze leerlingen mogen namelijk direct zelf aan de knoppen zitten. Ze gaan 4 dagen per week naar een bedrijf in de regio en 1 dag naar het ROC.

 

Wat verdient een machine operator?

Wat een operator verdient hangt van veel factoren af. De diploma’s, het aantal jaren werkervaring en de CAO van de branche. Daarnaast is er schaarste in de techniek en zeker bij machine operators. Wie een vakopleiding volgt zal dus niet snel zonder werk komen te zitten. Sterker nog: werkgevers staan om vakmensen te springen en werken om die reden ook graag met ons samen. De technische bedrijven hopen uiteraard dat de leerlingen bij ze aan de slag gaan en zetten alles op alles om de stage leerzaam, leuk en uitdagen te houden. Het startsalaris begint vaak bij 2.200 euro en kan oplopen tot 3.500. Vaak is er een ploegentoeslag. Inclusief toeslag, met een aantal jaren werkervaring en de juiste diploma’s, kan je als machine operator zelfs boven de 4000 euro bruto uitkomen. Niet verkeerd, toch?

 

Waarom kiezen leerlingen voor Jij Maaakt Het?

In september 2021 begon onze eerste klas en in september 2022 hebben we plaats voor nog eens 12 leerlingen. De voordelen van deze opleiding? De belangrijkste voordelen zijn dat de opleidingen je een ontzettend goede voorbereiding geven op de arbeidsmarkt. Niet onbelangrijk: we helpen de leerlingen van A tot Z. Van het kiezen van een leuke stageplek tot begeleiding na afloop. Na 2 jaar kunnen de leerlingen kiezen: fulltime werken of toch liever doorleren? Wij helpen de jonge operators met het maken van de keus die bij hen past.

Enkele voordelen van Jij Maaakt Het:

  • Toffe partnerbedrijven om stage te lopen. Wij vinden jouw stageplek.
  • Gave activiteiten tijdens je opleidingstraject (bierproeven, survivallen).
  • Goede begeleiding: van A tot Z. We helpen je bij het kiezen van je stage, tijdens de opleiding en helpen je na de opleiding bij het vervolg. Verder leren of fulltime werken?
  • Lerend geld verdienen (1 dag naar ROC Tilburg, 4 dagen school).
  • Na 2 jaar mbo-diploma op zak. Werkgevers staan om je te springen.

Jij Maaakt Het is een opleidingstraject tot operator. Aan het eind van dit traject heb jij een leuke baan dichtbij huis. Dat is onze baangarantie. Meer weten? Stel je vraag via WhatsApp of geef je op voor de VIP-Bustour op 9 of 16 februari.

Ik wil meer info over
de operators van de toekomst

Lijkt het je wat, maar wil je meer weten? Laat je contact gegevens achter. Dan neemt Bas of Robin zo snel mogelijk contact met je op. Samen kunnen jullie kijken naar de mogelijkheden. Zo vinden wij wat bij jou past!

    Stel hier je vraag

    whatsapp