Opleiding tot operator

Alles wat je moet weten over de opleiding

  1. Jij Maaakt Het biedt uitdagende stages aan bij aansprekende bedrijven bij jou in de buurt. Zo hoef je niet lang te reizen voor je werk/opleiding.
  2. Wij regelen leuke en leerzame rondleidingen en gastcolleges gegeven door grote bedrijven in ‘operators land’. Zo kan jij ervaren hoe het is om een operator te zijn.
  3. Ondersteuning in het doorgroeien naar niveau 3

Om je te kunnen inschrijven bij Jij Maaakt Het heb je een vmbo-diploma nodig. Op basis van jouw behaalde diploma word je ingeschreven bij MBO-niveau 2 of 3. Aan de opleiding zitten geen leeftijdseisen.

Aanmelden kan vóór de start van het nieuwe schooljaar. Deze start in de laatste week van augustus met een introductieweek. In de eerste week van september starten de lessen.

De start van het nieuwe schooljaar is op 29 augustus 2022.

In het eerste jaar loop je het maximumaantal stage-uren: 850 uur.

Je werkt niet al je stage-uren bij één organisatie, maar bij meerdere. Zo kan jij als BBL-er ontdekken welke organisatie bij jou past. Ben jij een echte autoliefhebber? Dan past een organisatie in auto-onderdelen beter bij jou dan een frisdrankgigant. Het eerste jaar draait om ontdekken welke branche (auto, gereedschap, voedingsmiddelen etc.) jij het allerleukst vindt.

In het tweede jaar werk je 4 dagen per week. Je hoeft dus nog maar één dag in de week naar school.

BBL staat voor Beroeps Begeleidende Leerweg. Dat houdt in dat jij werkend wordt opgeleid. Het voordeel is dat jij echt in de praktijk bij een opdrachtgever gaat werken. Door te werken leer jij alle ins en outs van je nieuwe beroep.

BOL staat voor Beroeps Opleidende Leerweg. Bij een BOL-opleiding ben je vaker in het klaslokaal te vinden dan op de werkvloer en leer je dus vooral door middel van theorie van een beroep.

Bij een BBL-opleiding ga je werken voor een werkgever. Daar komt een groot voordeel bij kijken: salaris! In tegenstelling tot een andere opleiding verdien jij dus geld om te leren. Daarnaast is de kans op een baan veel groter.

Jij Maaakt Het is een combinatie van een BBL- en BOL-opleiding. Dit is uniek, want de meeste opleidingen zijn BBL óf BOL. Je leert in het eerste jaar over het beroep dat je in het tweede jaar gaat uitvoeren. Hier een korte samenvatting:

BOL betekent dat je in het eerste jaar meer begeleiding krijgt. Je leert inhoudelijk wat het vak van operator inhoudt zonder meteen aan het werk te gaan.

In het tweede jaar ga je aan het werk en is er minder begeleiding vanuit school. Je gaat namelijk werken voor een werkgever. Dit wordt ook wel een BBL-opleiding genoemd.

Als BBL-er heb jij helaas geen recht op studiefinanciering of een studenten-ov. De kans op reiskostenvergoeding is wel aanwezig omdat je in dienst komt bij een werkgever die dat wel biedt.

De kosten van het tweede jaar worden uit handen genomen van jou en je ouders. Raaak Personeel neemt deze kosten voor haar rekening. Waarom? Zodat jij je optimaal kan inzetten tijdens het werk als operator.

Jij Maaakt Het is een schakelaar tussen jou als leerling en de opleiding bij het ROC Tilburg. Onze coördinatoren Bas en Robin werken samen met heel veel organisaties voor wie zij personeel werven. Als coördinator weten zij precies welke werkgevers op zoek zijn naar operators zoals jij. Door hun netwerk vol werkgevers kan jij dus snel aan de slag!

  1. Het contactformulier op onze pagina invullen met jouw vraag
  2. Bas of Robin  te bellen of een whatsappje te sturen
  3. Een mailtje te versturen naar Bas of Robin

Wij horen graag van je! Wees dus niet bang om op de door jou gewenste manier contact op te nemen.

Bas en Robin streven ernaar om binnen 1 werkdag contact met je op te nemen. Zij beantwoorden graag al je vragen. Let er dus wel op dat wanneer je vrijdag(middag/avond) iets vraagt, je hier maandag antwoord op krijgt.

Fantastisch dat jij wil starten met Jij Maaakt Het! Je kan je aanmelden door het aanmeldformulier in te vullen. Deze kan je hier vinden.

Bas of Robin neemt met jou contact met je op na je aanmelding. Heb jij na een week niets ontvangen of gehoord? Neem dan contact op met Bas of Robin.

De activiteiten die worden georganiseerd vanuit Jij Maaakt Het zijn voor onze kosten. Je hoeft deze niet te betalen.

Onze partners helpen jou in je opleiding tot operator. Hoe? Zij verzorgen gastcolleges, rondleidingen, stage- en werkplekken.

Partner worden?

Bekijk hier de meest relevante vragen

Zijn jullie als organisatie op zoek naar goede operators? Word partner en help bij het opleiden van nieuwe operators.

Neem contact op met Bas of Robin. Zij vertellen graag wat het partnerschap inhoudt. Samen kunnen jullie verwachtingen afstemmen en afspreken hoe jullie deel uit kunnen maken van ons opleidingstraject.

Hoe je contact kan opnemen met Bas en Robin vind je in de vraag hierboven bij: “Hoe kan ik het beste contact opnemen voor meer informatie?

Als partner ben jij in staat om de operators in opleiding te helpen. Dit kan door rondleidingen, gastcolleges en stageplekken aan te bieden. Het belangrijkste is dat de toekomstige operators het vak van dichtbij meemaken met informatie over systemen, werkwijzen en veiligheid op de werkvloer.

whatsapp